LVI-alalla toimivia ihmisiä: Marko Lätti

Asiakkuuspäällikkö Marko Lätti, LVI-INFO.fi

”Olen ollut alalla vuodesta 1989. Aloin silloin opiskella oppisopimuksella putkiasentajaksi. Työskentelin  Insinööriputki Oy:ssä, pääasiallisesti saneerauskohteissa. Vuonna 1997 siirryin Onniselle ja sieltä 2003 LVI-INFO.fi – tuotetietorekisterin pariin.

Tänä aikana on paljon asioita muuttunut. Mielikuva asentajan työstä on kohentunut, osaltaan siihen on vaikuttanut automaation merkityksen kasvu alan tuotteissa ja järjestelmissä. LVI-asentaja on nykyisin arvostettu ammattiosaaja. Myös tuotteet ovat tänä aikana muuttuneet ja muuttuvat koko ajan: perustuotteet säilyvät toki ennallaan, mutta uusia valmistusmateriaaleja on tullut markkinoille. Uusia versioita vanhoista tuotteista tulee kiihtyvällä tahdilla, ja tuotteiden vaihtuvuus on kasvanut.

Perehtymisestä tuotteisiin ja itse asennustyöhön on paljon hyötyä nykyisessä työssäni. Hyväksyn LVI-INFO.fi:n tuotteiden tietoihin tehtyjä muutoksia, ja jos näyttää siltä, että tuotteen tiedoissa on virheitä – se on esimerkiksi selvästikin sijoitettu väärään tuoteluokkaan – olen tuotteen valmistajaan yhteydessä. Itse en voi muutoksia tietenkään tehdä, koska en tunne tuotetta syvällisemmin.

 

LVI-INFO.fi on LVI-teknisten tuotteiden tuotetietorekisteri, joka sisältää 160.000 LVI-teknisen tuotteen tiedot. Rekisteriä ylläpitävät tuotteiden valmistajat ja maahantuojat.