Radiaattoriryhmä kokoontui

19.10.2016

 

 

ETIM (European Technical Information Model) -radiaattoriryhmän toiminta pyöräytettiin käyntiin muutama viikko sitten. LVI-Teknisen Kaupan liitto kutsui paikalle asiantuntijoita, joilla on tekninen ymmärrys lämmittimistä ja lämmityspattereista. Työryhmässä käytiin läpi ETIM-käsitteiden suomenkielisiä vastineita, kuten ETIM-luokkia ja niiden ominaisuuksia. Ryhmässä pohdittiin, soveltuvatko paneeliradiaattoreiden ETIM-luokat suomalaisille ja pohjoismaisille tuotteille. Työryhmä oli aktiivinen ja pääsi pitkälle käännösten tarkastamisessa.

Työryhmän kokoukseen osallistui myös Christer Nordemo, joka toimii ETIM-standardoinnin konsulttina Ruotsissa. Nordemo on työskennellyt aikaisemmin Ruotsin VVS-Infossa, joka vastaa Suomen LVI-INFO.fi – tuotetietorekisteriä. Nordemolla on hyviä kokemuksia Ruotsissa toimivista ETIM-työryhmistä, joista hänellä on vetovastuu. – On tärkeää, että työryhmien jäsenet ovat valmiita sitoutumaan ja tekemään yhteistyötä käännöstöiden eteen. Näin koko alaa helpottavan standardin käyttöönotto nopeutuu ja siitä saadaan kaikki hyöty irti, Nordemo summaa.

Mitä seuraavaksi?

LVI-Teknisen Kaupan Liitto työstää parhaillaan ETIM-luokkien suomenkielisiä käännöksiä ja tulee pyytämään työryhmältä myöhemmin kommentteja radiaattorituotteiden muutosehdotukseen. Tarpeen vaatiessa työryhmä kokoontuu vielä kerran, ennen muutospyynnön lähettämistä kansainväliselle ETIM-standardia valvovalle organisaatiolle, ETIM Internationalille.

Yhteistyö Ruotsin ja Norjan ETIM-työryhmien kanssa jatkuu. Radiaattoreiden lisäksi LVI-Teknisen Kaupan Liitto on vastuussa suomenkielisistä käännöksistä venttiili-, ilmanvaihto-, automatisointi- ja mittalaite- ryhmissä. Mikäli olet kiinnostunut liittymään johonkin edellä mainituista työryhmistä, ole yhteydessä: magnus.siren ( at ) lvi-info.fi