Kai Puustinen tuo uutta osaamista LVI-Teknisen Kaupan liiton hallitukseen

11.8.2017

Kevään kokouksessaan LVI-Teknisen Kaupan liitto valitsi uudeksi hallituksen jäseneksi ja samalla puheenjohtajakseen Kai Puustisen Onniselta. Puustinen vetää Onninen Suomen Talotekniikka -yksikköä. Puustisen johdolla LVI-Teknisen Kaupan liitto aikoo tulevana talvena selvittää yhteistyön laajentamisen ja syventämisen mahdollisuuksia muun talotekniikka-alan kanssa.

Puustinen on Onnisella työskennellyt vuoroin Onninen Suomen puolella, vuoroin konsernissa. Taloon hänet rekryttiin jo 2003, konserniviestintään. Vuosina 2004-2006 Onninen Suomen organisaation viestinnässä, ja nousi vuonna 2006 Onninen-konsernin viestintäjohtajaksi. Toimenkuva laajeni vähitellen käsittämään myös brändinhallinnan ja markkinoinnin, ja vuonna 2009 hänen vastuulleen tuli myös Venäjän liiketoiminta-alue. Vuonna 2011 hän aloitti nykyisessä tehtävässään, Onninen Suomen puolella Urakoitsijat-yksikön vetäjänä, joka tuoreeltaan vuoden 2017 alussa on nimetty Talotekniikka-yksiköksi.

Ennen uraa Onnisella Puustinen oli pienyrittäjänä, Outdoor Media Oy:n toimitusjohtajana ja oli perustamassa edelleenkin ilmestyvää Retki-lehteä. Retki-lehden päätoimittajana työ oli lähellä harrastuksia: Puustinen on retkeillyt jo nuoresta, ja työn kautta tehnyt vaellusretkiä Etelä-Amerikkaa ja Australiaa lukuun ottamatta kaikilla mantereilla. Tänä vuonna suunnitelmissa on vaellus Borneon Mount Kinabalulle, yhdessä kaksikymmentä vuotta koossa olleen vaellusporukan kanssa.

Ymmärrys kaupankäynnistä ja kaupanteon taito on syntynyt hyvin luontevasti: nuoren miehen ensimmäinen kesätyöpaikka oli rautakauppa, ja yrittäjähenkinen asenne on periytynyt perhepiiristä. Puustinen ei perusopinnoissa varsinaisesti kokenut erityistä intohimoa kauppatieteisiin, vaan sanoo aina opiskelleensa sitä, mikä on eniten kiinnostanut. Helsingin yliopistosta VTM:ksi valmistunutta viehättivät valtiotieteet, kansainvälinen politiikka ja erityisesti viestintä. Puustinen on suorittanut kauppatieteiden opintoja ulkomailla, Stanfordin yliopistossa, Inseadissa sekä Arizonassa. Amerikassa hän myös työskenteli armeijan jälkeen jonkun aikaa, ja muistona siitä hänellä on Minnesotan valtion eräopas –tutkinto.

Uutena hallituksen jäsenenä ja hallituksen puheenjohtajana Puustisella on vetovastuu yhdessä yhdistyksen johdon kanssa viedä eteenpäin jo keväällä käynnistettyjä strategiapohdintoja. Uuden strategian ydinkysymyksiä ovat yhteistyön laajentaminen muiden alan toimijoiden kanssa, niin että kontakti muun kentän kanssa olisi jatkuvaa ja hedelmällistä. Käynnistyneissä keskusteluissa yhdistyksellä ja sen jäsenistön asiakkailla on Puustisen mielestä pelkästään voitettavaa.